Firmele în insolvenţă şi faliment au ajuns la restanţe de 3,3 miliarde de euro în iulie

Bancherii mai au de aşteptat înainte să termine de curăţat bilanţurile

Firmele în insolvenţă şi faliment au ajuns la restanţe de 3,3 miliarde de euro în iulie

astăzi, 00:08

Autor:


Andra Oprescu

Sumele restante ale firmelor în insolvenţă şi faliment au crescut cu 23% în ultimul an şi cu echivalentul a 230 mil. lei doar în luna iulie.

Firmele aflate în insolvenţă şi cele în faliment aveau întârzieri la plata creditelor în valoare de 14,7 miliarde de lei (3,3 mld. euro) la sfârşitul lunii iulie, ceea ce înseamnă că restanţele au reprezentat aproape 90% din totalul finanţărilor contractate de aceste societăţi de la bănci.

„Cred că fenomenul de creştere a acestor restanţe o să înceapă să se stabilizeze. Evident că intervine şi cadrul legislativ, noua lege a insolvenţei, vom vedea care va fi impactul. Numărul falimentelor este legat de evoluţia economiei, dacă economia îşi revine, atunci şi falimentele se vor restrânge“, a spus analistul economic Aurelian Dochia.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2014