Infirmieră de la Spitalul Huşi, unde o fetiţă de patru ani a murit, sancţionată cu 10% din salariu

Conducerea Spitalului Municipal Huşi a decis sancţionarea cu 10 la sută din salariu, timp de două luni, a unei infirmiere care nu a respectat atribuţiile de serviciu în privinţa transportului cadavrelor la morgă în cazul fetiţei de patru ani din localitatea Buneşti-Avereşti care a decedat în unitatea sanitară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cadrul sanitar este acuzat că i-a permis bunicului copilei să transporte trupul neînsufleţit al acesteia din salon la morgă după ce medicii au confirmat decesul fetiţei.

”Infirmiera nu a respectat procedura în ceea ce priveşte transportul pacienţilor decedaţi din salon la morga spitalului. Responsabilitatea îi revine, conform fişei postului, acestui cadru sanitar care, împreună cu un brancardier, autopsier sau paznicul de la poarta spitalului, după caz, trebuie să transporte cadavrele la morgă. Acum probabil a şi cedat emoţional femeia, având în vedere conjunctura acestui caz”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.