Lidl face birouri şi magazin pe locul fostei fabrici de pâine Băneasa

Încă o fabrică pusă la pământ de buldozere

Lidl face birouri şi magazin pe locul fostei fabrici de pâine Băneasa

astăzi, 00:07

Autor:


Gabriel Razi

Clădirea fabricii de pâine Bănea­sa era pusă ieri la pământ de buldozere şi excavatoare pentru a face loc unei clădiri de birouri şi unui magazin pe care retailerul german Lidl urmea­ză să le ridice pe un sfert din cele 5 hectare ale fabricii din nordul Capitalei.

Tranzacţia dintre MP Băneasa, companie care şi-a mutat producţia de doi ani la Buftea, şi retailerul german pune capăt unei istorii de producţie de aproape trei decenii în fabri­ca din apropierea pasajului Băneasa. Cei 12.000 de metri pătraţi achiziţionaţi de Lildl sunt evaluaţi la 4 milioane de euro, potrivit calculelor ZF

„Curăţăm terenul. Noi am mutat producţia de acolo de doi ani“, a comentat scurt Nicolae Enăchiuc, director al MP Băneasa, fără să mai dorească să facă vreun alt comentariu pe această temă. Reprezentanţii Lidl nu au răspuns ieri solicitării ZF prin care li se cereau detalii în legătură cu această tranzacţie.

Demolarea fabricii din Băneasa e doar un element într-un şir de eve­nimente similare în urma cărora uni­tăţi industriale ce conturau în trecut economia Capitalei s-au transformat în malluri, clădiri de birouri, complexuri rezidenţiale sau hipermarketuri.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2014