Romvac: Şansele de creştere pentru noi sunt exporturile. Sper ca în fiecare an să ne dublăm vânzările externe

Romvac: Şansele de creştere pentru noi sunt exporturile. Sper ca în fiecare an să ne dublăm vânzările externe

astăzi, 00:08

Autor:


Ioana David

Romvac din Bucureşti, cu afaceri de 11 milioane de euro şi peste 380 de angajaţi, operează o reţea de 12 farmacii veterinare sub brandul Pongo All Pets şi are înregistrate produse veterinare în 15 state.

Constantin Chiurciu, directorul general al Romvac, producător de medicamente şi vaccinuri vete­rinare, spune că exporturile, începute în urmă cu şase ani ar putea ajunge la 10% din cifra de afaceri în 2014, iar pe lângă intensificarea livrărilor externe compania intră şi pe piaţa suplimentelor alimentare umane, având deja lansat un produs.

De asemenea, Romvac, care anul trecut a realizat o cifră de afaceri de aproape 11 mil. euro, a început anul acesta să lucreze în sistem private label pentru com­panii străine, însă ponderea acestui proiect nou este redusă.

„Una din şanse este creş­terea expor­tului, iar o a doua şansă este să ieşim cu produse cu uz uman. Exportul este ramura cea mai dinamică. Sper ca în fiecare an să dublăm expor­tu­rile. (…) În ultimul timp însă, am început să avem soli­citări şi pentru producţie private label“, a spus Constantin Chiurciu, care este şi acţionar în cadrul companiei, cu 20% din acţiuni.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.10.2014