Gealan: Anul 2014 este cel mai slab pentru programele de reabilitări termice. Lucrările au fost aproape blocate

Gealan: Anul 2014 este cel mai slab pentru programele de reabilitări termice. Lucrările au fost aproape blocate

ieri, 19:00

Autor:


Andreea NeferuAurel Vlaicu, directorul general al Gealan: Tăierea cheltuielilor cu investiţiile este exact opusul acţiunilor luate de americani. Americanii au pompat bani în economie, iar acum se bucură de reviriment.

Aurel Vlaicu, directorul ge­neral al subsidiarei locale a producătorului german de profiluri din PVC Gealan, spune că sectorul local de tâmplărie termoizolantă, cunoscut sub numele de termopan, va încheia anul 2014 cu un declin total de 15% faţă de anul trecut, ajungând la o valoare de sub 250 de milioane de euro, faţă de un nivel de un miliard de euro în perioada de boom.

„Piaţa internă a suferit un nou declin anul acesta. Un motiv major al acestei noi reduceri este faptul că programele de reabilitare termică au scăzut ca volum în ultimii doi ani.  În oraşele cu proiecte de reabilitări, oamenii aşteaptă ca primăriile să le înlocuiască gratuit ferestrele (şi, automat, nu mai cumpără noi ferestre – n.red.), dar, pentru moment, lucrările au fost aproape blocate“, afirmă Vlaicu.

Primele reabilitări termice realizate de stat au fost demarate în 2005, însă abia în 2009 acestea au început mai în forţă. Anul acesta, în condiţiile în care cheltuielile cu investiţiile publice au fost reduse cu 18% în primele 8 luni ale anului, toate proiectele de stat, inclusiv cele de reabilitare termică, au avut de suferit.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.10.2014