Numărul participanţilor la mitingul de la Cluj-Napoca depăşeşte 5.000

Numărul participanţilor la mitingul de la Cluj-Napoca depăşeşte 5.000

ieri, 19:47

Autor:


Departamentul Corespondenţi

Numărul persoanelor care participă, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la o acţiune împotriva lui Victor Ponta, dar şi în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a depăşit 5.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, înceoând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: “Ponta nu uita, tineretul nu te vrea”, “Ponta, nu te vrem” şi “Jos Ponta”.

Ulterior, oamenii au plecat în marş spre Bulevardul Eroilor, pe traseu alăturându-li-se alte 3.000 de persoane.

Pe traseu, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Cluj, după care au pornit înapoi spre Piaţa Unirii, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Oamenii scandează lozinci împotriva lui Victor Ponta, precum: “Securişti vechi şi noi, s-a sfârşit cu voi”, “Jos Ponta”, “Jos comuniştii”, “Ponta, demisia”.

Protestarii sunt însoţiţi pe traseu de echipaje de Poliţie şi Jandarmerie. Poliţiştii au decis, pentru a putea facilita revenirea protestatarilor în Piaţa Unirii, să închidă traficul rutier pe latura estică a acesteia.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 20.00.