Cum se vor împărţi banii în oferta de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea

Cum se vor împărţi banii în oferta de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea

astăzi, 00:07

Autor:


Roxana Pricop

Fondurile străine de investiţii au de încasat 580 milioane de lei, adică 70% din suma pusă la dispoziţie de Fondul Propietatea (FP) în oferta publică de răscumpărare, potrivit calculelor ZF. Oferta a atras ordine record de vânzare de 13,5 ori mai mari decât cantitatea de acţiuni disponibilă.

Fondul Proprietatea a încheiat marţi 2 de­cem­brie oferta publică de răscumpărare prin care a vizat achiziţia a 750 milioane de acţiuni pro­prii. Oferta a durat o lună, iar preţul oferit de fond a fost de 1,11 lei/titlu, mult mai atractiv decât cotaţia de piaţă a acţiunii de 0,92 lei/titlu, si­tuaţie care a generat subscrieri record în ofertă. Valoarea totală a ofertei este de 832 de milioane de lei.

Investitorii au plasat ordine de vânzare pentru 10,109 miliarde de acţiuni, repre­zen­tând de 13,5 ori mai mult decât pachetul de ac­ţiuni scos la ofertă. Luând în calcul faptul că fondul are 11,78 miliarde de acţiuni disponibile pentru subscrieri, volumul de acţiuni plasat de in­vestitori în ofertă reprezintă 85% din numărul total.

Spre comparaţie, prima ofertă publică de răs­cumpărare derulată de fond în toamna anu­lui trecut a atras ordine de 10,5 miliarde de ac­ţiuni de la investitori, de 17,5 ori mai mari decât cantitatea de 600 milioane de acţiuni scoasă la ofertă. Preţul oferit atunci de fond a fost de un leu, faţă de o cotaţie în piaţă de 0,8 lei/titlu.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2014