România a fost învinsă de Norvegia, scor 27-19, în primul meci la CE de handbal feminin

Peste 500 de fani români au fost prezenţi în tribunele sălii din Debrecen la primul meci al naţionalei tricolore de la Campionatul European, aceştia încurajându-şi frenetic favoritele. Primul gol al partidei a fost marcat de Kristiansen după două minute de joc, în timp ce prima reuşită a României i-a aparţinut Cristinei Neagu, de la 7 metri, 2-1 (min. 5). În continuare, profitând şi de câteva atacuri ratate uşor de România, nordicele s-au distanţat la 7-2 (min. 13), astfel că antrenorul Gheorghe Tadici a fost obligat să ia time-out.

România nu şi-a găsit ritmul nici după primul sfert de oră al partidei, pierzând mingi cu uşurinţă, în timp ce în apărare a fost surprinsă de viteza combinaţiilor adverse, 10-3 (min. 18) şi 12-5 (min. 22). Cu cinci minute înaintea pauzei, fanii tricolori au huiduit arbitrajul surorilor Bonaventura, care eliminaseră două jucătoare ale României, deciziile fiind contestate vehement. La pauză, tabela arăta 16-7, România având opt mingi pierdute şi o singură jucătoare remarcată la finalizare, Cristina Neagu (4 goluri).

La reluare, Norvegia a continuat cu jocul coerent, în viteză şi cu aruncări puternice de la 9 metri, profitând de apărarea deficitară a tricolorelor, mai ales în partea centrală, astfel că diferenţa a crescut de pe tabelă şi mai mult, 19-7(min. 35). Din minutul 45 (scor 23-11), Norvegia a început să ruleze lotul, însă nu a avut probleme în a se impune în faţa echipei României şi a câştiga primele două puncte în grupa B. Scor final, 27-19, Cristina Neagu fiind desemnată MVP-ul României.