KPMG: E absurd ca un administrator să se preocupe mai mult de fiscal decât de business

KPMG: E absurd ca un administrator să se preocupe mai mult de fiscal decât de business

astăzi, 00:09

Autor:


Andra Oprescu

Mediul de afaceri doreşte să construiască un parteneriat cu autoritatea fiscală pentru a-şi desfăşura activitatea în ţară şi pentru a face profit, a spus Ramona Jurubiţă, Partener Coordonator Servicii de Asistenţă Fiscală al KPMG, la conferinţa „Au devenit litigiile fiscale o normalitate în 2015? – Care sunt nou­tăţile fiscale ale anului 2015?“, realizată în colaborare cu ZF.

„E absurd ca un administrator să se preocupe mai mult de partea fiscală decât de partea de business“, a punctat Ju­rubiţă.

Mesajul ei a fost sus­ţinut şi de Şerban Toa­der, Senior Partner al KPMG. „Cred că suntem într-o situaţie în care cel mai puţin avem nevoie ca organizaţiile să nu paralizeze de teamă. Este important ca afacerea să se desfăşoare într-o manieră adecvată“, a spus Toader.

Ramona Jurubiţă a prezentat succint perspectivele fiscale pentru anul acesta, menţionând că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale realizată anul trecut şi menţinută anul acesta  a fost „o gură de oxigen“ pentru mediul de afaceri.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.01.2015