Durian, fructul cu gust delicios si miros respingator

Durian este considerat a fi Regele Fructelor, si nu mai mira pe nimeni, ca oamenii sunt gata sa calatoreasca in intreaga lume pentru a manca durian proaspat si crud.

 

 

 

 

 

 

 

Regele Rructelor, ramane un fruct foarte iubit de unii oameni prin gustul sau, absolut unic. Fructul comestibil provene de la arborii din familia Durio, si poate atinge o greutate de pana 3 kg. Acesta este acoperit de o coaja cu tepi sub care se se afla 4-5 miezuri carnoase. Se consuma doar miezul din interior care are consistenta moale si densa, ca o budinca groasa de vanilie. Culoarea variaza de la galben intens pana la rosu, in functie de specie. Are un miros puternic de usturoi, din care cauza foarte multi il resping de la inceput fara sa-l guste. Durianului provine din insula Borneo, si este cultivat in India, Sri Lanka, Florida, Hawaii, Madagascar, Thailanda, Malaezia, Indonezia, etc.

Este foarte satios datorita continutului mare de carbohidrati si este considerat o mancare in sine. Un studiu din 2010 arata ca Durianul poate inlocui cu succes Paracetamolul si Amoxacilina. Este bogat în grasimi bune si in calorii, jumatate de fruct avand peste 350 de calorii. In realitate, nu ingrasa, ci scade nivelul colesterolului rau din organism si ajuta metabolismul. Jumatate de fruct contine necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult, reusind sa previna cancerul si Alzheimerul, dar si sa redea fermitatea pielii, prin stimularea productiei de colagen. Consumul de durian, de asemenea, creste libidoul si imbunatateste calitatea spermei.