Militari americani se adresează justiţiei după ce au fost în misiune la Fukushima şi s-au îmbolnăvit

Plângerea de 100 de pagini, care conţine numele a 247 de marinari bolnavi, a fost admisă de un tribunal american, iar procesul va începe la 26 februarie. Acţiunea în justiţie vizează Tepco, Toshiba, Hitachi, Ebasco şi General Electric, companii implicate în operarea sau construirea reactoarelor de la Fukushima.

În martie 2011, portavionul USS Ronald Reagan a fost trimis în Japonia după tsunamiul devastator care a provocat un accident grav la centrala nucleară Fukushima, operată de compania Tepco. De atunci, mai mulţi membri ai echipajului portavionului s-au îmbolnăvit, posibil din cauza expunerii la radiaţii.

Ofiţerul Leticia Morales, care a participat la misiunea umanitară Tomodachi din Japonia, a început să se simtă rău în mai 2013 şi, în urma analizelor, a descoperit că are o tumoră la ficat, apoi probleme la coloana vertebrală, o tumoră malignă la glanda tiroidă şi ulterior la sân. Un doctor la care a fost i-a povestit că a extirpat glandele tiroide a şase marinari care au fost pe portavionul USS Ronald Reagan.