Distrugătorul USS Cole soseşte în Marea Neagră, într-o misiune de promovare a păcii şi stabilităţii

Prezenţa USS Cole în Marea Neagră are ca scop să reafirme angajamentul Statelor Unite faţă de consolidarea parteneriatelor şi capacităţilor operaţionale comune ale SUA, NATO şi partenerilor din regiunea Mării Negre, potrivit comunicatului.

“Statele Unite rămân angajate faţă de aliaţii din cadrul NATO şi partenerii regionali din Europa. Menţinem nave şi submarine mobilizate în Mediterana, Atlanticul de nord şi în Marea Neagră. Aceste mobilizări nu doar le oferă echipajelor noastre oportunitatea de a se antrena şi a participa la exerciţii cu aliaţii şi cu partenerii noştri pe mare, dar fac posibilă de asemenea efectuarea unor vizite în porturi, în cadrul cărora ne consolidăm relaţiile şi înţelegerea reciprocă”, a declarat viceamiralul James Foggo, comandantul Flotei a 6-a.

Distrugătorul USS Cole, care în anul 2000 a fost ţinta unui atac al-Qaida, iar 17 dintre marinarii aflaţi atunci la bord şi-au pierdut viaţa, s-a mai aflat în Marea Neagră în octombrie, când a efectuat o vizită în portul Constanţa.