Proces pe tema gazelor de şist în care Prefectura Vaslui a pierdut la fond, strămutat la Bacău

Recursul dintre Prefectura Vaslui şi Consiliul Local Alexandru Vlahuţă pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei, după ce, la judecata pe fond, Prefectura a pierdut procesul, se va judeca la Curtea de Apel Bacău.

Decizia strămutării procesului în cauză de la Curtea de Apel Iaşi, unde dosarul a stat mai bine de un an, la instanţa similară din Bacău aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi s-a făcut în urma solicitării “Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul”, ca intervenient în proces pentru CL Alexandru Vlahuţă.

Acesta este al doilea proces strămutat de ICCJ de la Curtea de Apel Iaşi la instanţa similară din Bacău, la cererea aceleiaşi asociaţii din Capitală, pe tema interzicerii explorării şi exploatării gazelor de şist în o serie de comune din judeţul Vaslui, după cel în care Prefectura Vaslui se judecă cu Consiliul Local Pungeşti. În această cauză, Prefectura Vaslui a avut câştig de cauză la instanţa de fond, iar CL Pungeşti a formulat recurs.