Scăderea provizioanelor a lăsat UniCredit cu un profit de 80 mil. lei anul trecut. Creditarea a crescut cu 7%

Scăderea provizioanelor a lăsat UniCredit cu un profit de 80 mil. lei anul trecut. Creditarea a crescut cu 7%

ieri, 17:02

Autor:


Liviu Popescu

UniCredit Ţiriac, un jucător de top zece din sistemul bancar, a obţinut anul trecut un profit net de 80 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, pe fondul scăderii cu o cincime a provizioanelor de risc.

Banca a avut însă o pierdere în trimestrul al patrulea, cu un minus de circa 39 de milioane de lei. Profitul net anunţat după primele nouă luni din 2014 era de 119 milioane de lei.

Profitul consolidat de anul trecut (incluzând subsidiarele UniCredit Leasing şi UniCredit Consumer Financing) a fost de 118 milioane de lei, un plus de 60%. Provizioanele de risc la nivel de grup au fost de 600 mil. lei (din care 532 mil. lei doar banca), un minus de 20% faţă de anul anterior.

„Rezultatele se datorează în principal scă­de­rii provizioanelor. (…) Cu­răţarea bilanţurilor de neperformante va con­tinua şi în acest an, în sensul că vor fi şi alte companii care vor intra în insolvenţă. Există încă un număr mare de firme care nu pot supravieţui“, a declarat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac.


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2015