32 de hoteluri listate la bursă au strâns profituri de 3 mil. lei anul trecut

32 de hoteluri listate la bursă au strâns profituri de 3 mil. lei anul trecut

astăzi, 07:25

Autor:


Ioana Tudor

Cele 32 de hoteluri administrate de operatorii listaţi la bursă au încheiat anul trecut cu profituri nete cumulate de 3,2 milioane de lei (circa 0,7 mil. euro) după ce în ultimul trimestru au reuşit să îşi reducă din pierderi.
 
Dintre cele cinci companii hoteliere listate la bursă care şi-au publicat până în prezent rezultatele financiare preliminare pe 2014 trei au încheiat anul trecut pe profit. Acestea sunt Turism Felix Băile Felix şi THR Marea Neagră, ambele controlate de SIF Transilvania, şi Casa de Bucovina Club de Munte, deţinută de SIF Muntenia. SIF Hoteluri (fostul Calipso Oradea) şi Tuşnad SA Băile Tuşnad au reuşit anul trecut să îşi diminueze pierderile.
 
„În decursul timpului, companiile hoteliere listate nu au avut o profitabilitate extraordinară. Totodată, în condiţiile de criză economică consumul intern nu le-a generat suficiente venituri, iar consumul venit din partea turiştilor străini nu este unul bine dezvoltat“, spune Alin Brendea, director general adjunct la firma de brokeraj Prime Transaction.
 


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2015