Un englez de 67 de ani a refuzat să plece din România când a venit criza. Şi-a făcut firmă de project management cu 60 de angajaţi şi aşteaptă afaceri de 4 mil. €

Un englez de 67 de ani a refuzat să plece din România când a venit criza. Şi-a făcut firmă de project management cu 60 de angajaţi şi aşteaptă afaceri de 4 mil. €

astăzi, 07:30

Autor:


Cristi MogaDavid Evans, fondator al Optim Project Management: Se observă o lipsă de antreprenori generali în România. La fiecare licitaţie dezvoltatorii se adresează aceluiaşi grup de 8-10 companii

David Evans este un englez de 67 de ani din Southampton, cu o experienţă de peste 40 de ani în industria construcţiilor, sector în care a lucrat în Anglia, Venezuela, Arabia Saudită, Ucraina şi Rusia.
 
Acum nouă ani, în 2006, a venit pentru prima dată în România, la invitaţia unui fost coleg care i-a propus să se angajeze la firma de project management Bovis Lend Lease şi să se implice în dezvoltarea turnului de birouri Euro Tower din spatele stadionului Ştefan cel Mare.
 
În 2009, după izbucnirea crizei, cei de la Bovis au decis să se retragă din Europa Centrală şi de Est şi să închidă inclusiv biroul din Bucureşti, dar Evans nu era pregătit să plece din România.
 
„Nu am plecat niciodată de la un proiect în mijlocul lucrărilor”, explică Evans decizia de a rămâne atunci în România şi a continua lucrările la Euro Tower alături de o echipă de 10-12 foşti colegi din Bovis, majoritatea ingineri care lucrează şi în prezent alături de el în cadrul firmei Optim Project Mana­gement.
 


Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.02.2015