I-a venit ideea în facultate şi a plecat în Franţa pentru a strânge bani. Acum conduce o afacere de succes

 • Share On Facebook
 • Twitter
 • Share on G+
 • Alin Petric, 27 de ani, s-a hotărât să pună în aplicare cunoştinţele teoretice pe care le-a acumulat în facultate, dar şi pe cele dobândite la un curs de antreprenoriat, şi a investit peste 5.000 de euro într-o mică fabrică de dulceţuri şi siropuri unde realizează produse sub marca Cetea – Gustul din Apuseni, scrie Ziarul Financiar.

  Sursa Facebook

 • Tweet
 • 0 Comentează
 • 0 Email
 • „Cetea – Gustul din Apuseni a început ca o idee în timpul facultăţii. Nu era un plan foarte bine definit, ci mai mult o revoltă interioară împotriva faptului că nu valorificăm suficient, chiar risipim resursele naturale de care dispunem“, spune Alin Petric, absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. El este din localitatea Cetea (jud. Alba), acolo unde realizează producţia, scrie Ziarul Financiar.

  Ulterior, în timpul unui master făcut în cadrul programului Erasmus Mundus, axat pe valorificarea produselor de tip „terroir“, a înţeles cât de apreciate sunt aceste resurse în alte ţări şi ce impact pot avea asupra economiei locale şi a comunităţii rurale.

  „După terminarea masterului în 2013 am decis să gasesc o cale să pun în aplicare cunoştinţele teoretice pe care le-am acumulat fiind foarte motivat şi pregătit să îmi asum anumite riscuri mai ales că sunt tânăr şi nu am nimic de pierdut.“ De asemenea, a făcut şi un stagiu de practică într-o mică afacere antreprenorială numită Sănătatea Dulce SRL.

  Tânărul a lucrat câteva luni în Franţa şi în Elveţia pentru a aduna banii necesari pentru demararea afacerii, iar în primăvara anului trecut s-a întors în ţară şi s-a apucat de treabă.

  În câteva luni a reuşit să modernizeze o casă bătrânească în satul Cetea astfel încât să corespundă normelor Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) şi a început producţia cu câteva sortimente de dulceaţă.

  Citeşte articolul integral în Ziarul Financiar

  gandul financiar