Mai mulţi liberali spun că nu pot ajunge la Parlament din cauza Tarom. Vinovaţii, ”PSD şi Victor Ponta”

Cu un statut în curs de modificare şi cu un plen reunit convocat pentru azi, parlamentarii opoziţiei se plâng că nu au cum să ajungă în Bucureşti. Motivul invocat de ei, sunt blocaţi în aeroport. Potrivit senatorului PNL Cristian Bodea, avionul din Timişoara trebuia să decoleze la 8:45, însă reprezentanţii Tarom i-au anunţat că vor pleca abia la 12:30. La rândul ei, senatoarea PNL Mihaela Popa susţine că şi la Iaşi este aceeaşi problemă, unde avionul va pleca cu o întârziere de trei ore. Concluzia liberalilor a fost simplă: ”PSD şi Victor Ponta se folosesc de instituţiile statului pentru a împiedica Opoziţia să fie prezentă la o dezbatere capitală”. 0 Email

Parlamentarii au convocat marţi un plen reunit pentru modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor, însă mai mulţi liberali se plâng că nu pot ajunge în Bucureşti din cauza întârzierii avioanelor Tarom. Concret, senatorul PNL Cristian Bodea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că, în loc să plece la 8:45, va decola abia la 12:30. 

”Scuza aceeaşi: TAROM pretinde că s-au stricat ambele avioane şi trebuie să trimită altele. Dacă nu s-or prăbuşi şi alea prin munţi…Acum, la o numărătoare simplă avem câteva zeci de parlamentari din Opoziţie blocaţi în aeroporturi: Banat, Crişana, jumătate din Moldova. Sigur nu are nicio legătura cu faptul că la ora 14.00 începe plenul comun intempestiv pus la cale de PSD. Şi nu va avea nicio legătura cu urletele lui Zgonea că PNL boicotează corectarea Statutului parlamentarilor. Da’, siguuuuuur…”, a postat Bodea, pe Facebook.

De altfel, şi la Iaşi sunt aceleaşi probleme. Potrivit Mediafax, zeci de români aşteaptă pe aeroportul din Iaşi pentru cursa spre Bucureşti. În acel avion ar urma să urce şi senatoarea PNL Mihaela Popa

“Acelaşi Tarom, aceleaşi probleme. Din păcate, în ciuda eforturilor de dezvoltare a Aeroportului Iaşi, compania Tarom nu reuşeşte să respecte atât orarul de zbor, cât şi pasagerii din Iaşi. Avionul trebuia să decoleze de la Iaşi la 9.20, dar am fost anunţaţi că nu există aeronavă şi că va sosi peste câteva ore. Iaşi rămâne Cenuşăreasa celor de la Tarom”, a declarat Popa.

Şi pentru că Birourile Permanente reunite au stabilit ca plenul comun să aibă loc la 14:30, liberalii au acuzat un complot al PSD şi Victor Ponta, pe care ”îi suspectează că se folosesc de instituţiile statului pentru a împiedica Opozţia să fie prezentă la o dezbatere capitală”.

”PNL cere premierului Victor Ponta să lăurmească, public, situaţia curselor TAROM  prin care zeci de senatori şi deputaţi au fost impiedicaţi să ajungă la Parlament unde trebuie să se discute modificare Statutului parlamentarilor. PNL suspecteză că PSD şi Victor Ponta se folosesc de instituţiile statului pentru a împiedica Opozţia să fie prezentă la o dezbatere capitală pentru Statutul senatorilor şi deputaţilor”, a transmis PNL, într-un comunicat de presă.

Referitor la acest aspect, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că acest comunicat şi această scuză este doar ”o glumă”.

 

gandul politica