ANAF a dat amenzi de peste 130.000 de euro la un depozit angro de fructe şi legume din Capitală

Inspectorii antifraudă au aplicat sancţiuni în valoare de peste 130.000 de euro, după un control la Complexul Comercial Su Market din Capitală.

FOTO: Marius Dumbrăveanu // Mediafax Foto

0

În urma controlului au fost aplicate un număr de 63 de sancţiuni, în valoare de peste 500.000 de lei, au fost fost confiscate alte 2,6 milioane de lei, precum şi bunuri în valoare de 7.750 de lei, se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

”Joi, 9 aprilie 2015, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat 67 de locaţii din incinta complexului comercial SU MARKET. Au fost aplicate 63 de sacţiuni în valoare totală de 579.500 de lei. În urma acestor controale a fost dispusă confiscarea a 2.667.858 de lei, sume ce reprezintă venituri încasate ilegal şi bunuri în valoare de 7.750 de lei”, se arată în comunicatul ANAF.

Totodată, pentru şase societăţi a fost dispusă măsura interzicerii activităţii.

În urmă cu două zile, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat  zece firme din complexul Su market, potrivit Mediafax.

În urma verificărilor, poliţiştii au dat şapte amenzi în valoare de 140.000 de lei şi au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele administratorilor a două firme.

De asemenea, au fost confiscate 65.246 de kilograme de legume şi fructe în valoare de 77.200 de lei, precum şi suma de 5.300 de lei. Majoritatea fructelor şi legumelor, pentru care nu existau acte de provenienţă, erau ascunse în mai multe camioane şi urmau să fie vândute la negru.

SU Market este un centru de vânzare angro de legume şi de fructe. Compania turcească de construcţii SU Group a investit circa 12 milioane de euro în construcţia complexului, potrivit Ziarului Financiar.

gandul financiar