Horia Georgescu a fost trimis în judecată, alături de ceilalţi inculpaţi din dosarul ANRP

Dosarul ANRP, în care sunt inculpaţi şi fostul şef ANI, Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu, a fost trimis în judecată. 0

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată opt inculpaţi din dosarul ANRP, în care au fost arestaţi inclusiv fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. În plus, DNA a trimis în judecată şi cei patru experţi evaluatori, inculpaţi în acelaşi dosar.

Potrivit unui comunicat DNA, Theodor Nicolescu este acuzat de luare de mită în formă continuată, trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de el au fost trimişi în judecată Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoraş, Ingrid Luciana Popa Mocanu, Remus Virgil Baciu, Horia Georgescu, Marko Attila şi Constantin Cătălin Canangiu, toţi fiind acuzaţi de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

“Inculpaţii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin Şi Nicolescu Theodor Cătălin au fost, în perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În acea calitate, cei 8 inculpaţi au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi experţii evaluatori Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă. Primii doi sunt arestaţi preventiv, iar ultimii doi sunt arestaţi la domiciliu. Cei patru vor fi judecaţi pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. În plus, Alexandru-Florin Hanu este acuzat şi de luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cursul urmăririi penale.

 

gandul politica