Elena Udrea rămâne în arest

Cererea făcută de Elena Udrea pentru a-i fi înlocuită măsura arestului preventiv cu altă măsură mai puţin severă a fost respinsă de judecători. Ea va rămâne în arest. breaking-news 0

Fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, va petrece Paştele în arestul preventiv. Judecătorii de la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea ei pentru a-i fi înlocuit arestul preventiv cu o măsură mai puţin dură, precum arestul la domiciliu sau control judiciar.

Decizia luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, contestaţia urmând să se judece tot la instanţa supremă.

Elena Udrea se află în arest preventiv de pe 25 februarie, în dosarul “Gala Bute”, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi pentru luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În urmă cu câteva zile, procurorii anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale pe numele fostului ministru, pentru spălare de bani, după ce ar fi trecut mita luată prin conturile PDL Bucureşti.

Ştire în curs de actualizare.

gandul politica