Cel mai bun şef din lume? Dan a renunţat la 930.000 de dolari din salariul anual pentru a-şi face angajaţii fericiţi

Dan Price, un tânăr director executiv în vârstă de 30 de ani, a devenit celebru după ce a luat o decizie radicală: a renunţat la 930.000 de dolari din salariul său anual pentru a ridica salariul minim în compania pe care o conduce la 50.000 de dolari pe an. 0

Price este fondatorul şi şeful companiei procesatoare de plăţi Gravity Payments din Seattle. El a decis să îşi reducă salariul cu 90% pentru ca mulţi dintre cei 120 de angajaţi ai firmei să câştige mai bine, transmite The Guardian.

Tânărul a decis să mărească salariul minim în companie imediat la 50.000 de dolari, urmând ca în 2017 acesta să fie de 70.000 de dolari, potrivit Mashable.

Înainte ca Price să anunţe schimbarea, cel mai mic salariu anual în Gravity Payments era de 35.000 de dolari pe an, iar în economia SUA de aproximativ 17.000 dolari pe an. „Poate câştigi 35.000 de dolari acum, dar toată lumea din această companie va câştiga 70.000 de dolari pe an şi sunt super încântat de acest lucru”, le-a spus Price angajaţilor. În urma deciziei, salariile a 70 de angajaţi vor creşte.

Imediat după ce salariaţii au auzit vestea, în sală s-a aşternut o linişte totală, potrivit unui angajat. Apoi, toată lumea a început să aplaude. 

Price avea, până acum, un salariu de 1 milion de dolari pe an. De acum încolo va câştiga şi el 70.000 de dolari pe an. Price spune că banii îi ajung deoarece nu duce un stil de viaţă extravagant. Conduce un Audi vechi de 12 ani primit printr-un barter făcut între compania sa şi un dealer, este singur şi are de întreţinut doar un câine. „Cu cât ai mai mult, cu atât mai complicată devine viaţa ta”, a declarat fondatorul Gravity Payments. El a adăugat că nu este normal ca el să câştige de 100 de ori mai mult ca cel mai prost plătit angajat din companie.

Dan Price spune că a luat decizia de a mări salariile după ce a citit un studiu realizat de economistul laureat cu Nobel Angus Deaton şi psihologul Daniel Kahneman. Cercetarea lor arată că angajaţii care câştigă aproximativ 75.000 de dolari pe an sunt cei mai fericiţi.

Gravity Payments a procesat plăţi în valoare de 6,5 miliarde de dolari anul trecut. 

gandul financiar