Unii dintre cei mai mari constructori auto din lume vor folosi borduri produse la Braşov

Grupul german Draxlmaier a investit 50 milioane euro într-o unitate nouă de producţie la Braşov, care va produce borduri, console şi uşi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume. 0

Spaţiul de producţie a fost construit separat de fabrica deja existentă şi este alcătuit din două hale, cu o suprafaţă totală de aproximativ 25.000 metri pătraţi, situate în afara oraşului Codlea, se arată într-un comunicat al producătorului de componente auto.

Costul pentru construcţia şi dotarea halelor noi s-a ridicat la 50 milioane euro. Prin această investiţie, compania creează 500 de noi locuri de muncă.

“Fabrica de la Braşov este foarte importantă în cadrul grupului şi extinderea era absolut necesară, ţinând cont de comenzile pe care le primim din partea clienţilor noştri”, a declarat Marius Suranyi, directorul general al fabricii din Braşov.

Grupul german şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin deschiderea unei fabrici la Piteşti, iar în prezent este unul din principalii angajatori din domeniul auto din România, având 15.000 de angajaţi în cinci arii de producţie, în Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

La nivel de grup, Draxlmaier a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro.

gandul financiar