Cum trăieşte o echipă de gameri profesionişti din Los Angeles, care câştigă sute de mii de dolari în competiţiile de League of Legends

Cei cinci membri ai echipei Team Liquid câştigă peste 60.000 de dolari fiecare, plus zeci de mii de dolari din sponsorizări şi alte contracte şi locuiesc gratuit într-un apartament uriaş din Los Angeles. Gamerii sunt specializaţi în jocul de mare anduranţă League of Legends.

foto: lol.gamepedia.com

0

Împreună, cei cinci gameri câştigă sute de mii de dolari. Mai mult, cu ajutorul unui fost campion mondial, tinerii speră să câştige marele premiu al Campionatului Mondial de gaming, în valoare de un milion de dolari.

Gamerii şi testerii profesionişti nu au o viaţă uşoară, după cum a arătat şi gândul, într-un material recent, dar satisfacţiile sunt pe măsura strădaniei. Potrivit Business Insider, gamerii petrec până la 14 ore pe zi în faţa calculatorului, pentru a câştiga anumite competiţii şi pentru a se antrena temeinic pentru marile bătălii virtuale.

Tocmai de aceea, Alex “Special” Chu l-a sfătuit pe fratele său, un gamer talentat, să stea departe de liga profesionistă a jucătorilor. “Ştiu cât de greu este”, a spus Chu. Cei din Team Liquid trăiesc într-un duplex din Santa Monica, unde se şi pregătesc. La ora 12:30 după-amiaza, gamerii încă dorm, după ce s-au jucat până la 03:00 dimineaţa: “Gamerii funcţionează după fusuri orare diferite”, a declarat unul dintre membri echipei Team Liquid, Steve Arhancet.

Antrenorul echipei, Peter “PtotheD” Zhang, îşi adună oamenii şi discută despre strategia din acea zi. După ce au fost favoriţi în sezonul de gaming, acum se află pe locul şapte şi speră să-şi revină. Una din marile probleme a fost integrarea celor doi noi jucători din Coreea, Kim “FeniX” Jae-hoon şi Chae “Piglet” Gwang-jin.

Cel mai vocal membru al echipei este Christian “IWDominate” Rivera, în vârstă de 24 de ani, din Miami, Florida, care a fost eliminat de multe ori din schemă, din cauza comportamentului său agresiv. În jurul orei 13:00, jucătorii îşi strâng tastatura şi mausul. Ei sunt sponsorizaţi de producătorul de echipamente pentru jocuri Razer şi în consecinţă folosesc modelul de maus Imperator (80 dolari) şi tastatura Chroma (170 dolari).

Riot Games, compania care produce jocul League of Legends, îi transportă pe gameri spre sediul studioului, situat la 15 minute distanţă de casa lor. În studioul LCS din LA, în fiecare săptămână din intervalul ianuarie – august, se “războiesc” 10 echipe de gameri profesionişti din League of Legends. Zilnic, 27 milioane de oameni joacă League of Legends. LCS pierde bani, dar are rolul de a promova jocul LL, care a adus anul trecut venituri de un miliard de dolari.

În cadrul jocului League of Legends, echipele de câte cinci gameri se “războiesc” între 20 şi 60 de minute, pentru a-şi ocupa reciproc bazele. Jucătorii pot alege din mii de personaje, denumite “campioni”.

gandul actualitate