Spitalul “Grigore Alexandrescu”, premiat al Londra; directorul Mircea Enescu – managerul anului

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti a fost premiat drept cel mai bun spital regional, iar directorul Mircea Enescu a primit distincţia de manager al anului, din partea Europe Bussiness Assembly (EBA) din Marea Britanie.

Foto: Mediafax

0

Decernarea distincţiilor a avut loc în cadrul Achievements Forum, pe 21 aprilie, la Londra.

Nominalizarea Spitalului “Grigore Alexandrescu” şi a directorului Mircea Enescu a fost făcută la categoria de premii “Innovation in Health and Public Management” (Inovaţie în sănătate şi management), în cadrul căreia au fost nominalizate instituţiile/ companiile publice, precum şi profesionişti din domeniu care s-au remarcat prin: atragerea de fonduri pentru modernizarea anumitor secţii, spitale şi clinici publice, implementarea de programe naţionale pentru diferite afecţiuni în beneficiul pacienţilor, dezvoltarea educaţiei medicale a specialiştilor prin diverse programe/ acţiuni ştiinţifice şi rezultate medicale excepţionale: transplanturi, intervenţii chirurgicale etc.

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, reprezentat de Dan Mircea Enescu, care a primit din partea Comitetului Socrate premiul pentru managerul anului în domeniul sanitar, s-a remarcat prin înalta calificare a personalului, dotarea instituţiei cu echipamente moderne, declaraţii pozitive ale pacienţilor, acreditări naţionale şi internaţionale şi punerea în aplicare a unor noi metode şi tehnologii de tratament.

În acest spital au loc anual peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii. Peste 60% dintre cazurile tratate aici constituie urgenţe medico-chirurgicale, iar pentru acestea preocuparea spitalului este de a aduce în Romania cele mai noi tehnici în intervenţii chirurgicale, dovadă premierele şi parteneriatele internaţionale realizate în această unitate sanitară.

“Premiul ne onorează, dar ne şi obligă, aşa că în curând vom deschide două secţii noi de top, iar apoi vom reconstrui din temelii un alt pavilion”, a declarat Enescu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Europe Business Assembly a premiat, pe 21 aprilie, în cadrul Achievements Forum, cei mai buni reprezentaţi ai medicinei, ştiinţei şi economiei. European Business Assembly este o corporaţie independentă de colaborare economică, socială şi umanitară, fondată la Oxford în anul 2000.

gandul actualitate