Fiscalitatea presei, în atenţia CNA. Cum vrea să discrimineze guvernul Ponta anumite instituţii media

Valentin Jucan, membru în CNA, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi solicită premierului Ponta să nu facă discriminări când vorbeşte despre modificarea fiscalităţii presei. 0

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu pentru B1 TV că i-a cerut ministrului de finanţe o soluţie pentru ajutarea televiziunilor de ştiri, prin reducerea unor taxe şi impozite. Propunerea premierului este contestată de un membru al CNA, Valentin Jucan, care susţine că nu se poate face discriminare între presa scrisă şi televiziuni.

””Propunerea lansată de Primul-ministru vizează facilităţi fiscale exclusiv pentru o anumită parte a mass-mediei, ceea ce cu siguranţă ar ridica probleme de discriminare. Această formă, transpusă într-o măsură recent adoptată de Guvern, ar suna în felul urmator: reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul “graham”. În discuţiile anterioare pe care le-am avut cu un fost Ministru al finanţelor publice, din actualul Guvern, am propus ca măsura de susţinere adresată mass-mediei reducerea TVA la 9% concomitent cu reducerea impozitului pe profit la 1%”, susţine Valentin Jucan.

El i-a cerut premierului să ceară ministrului de Finanţe o întâlnire cu reprezentanţii întregii mass media pentru a se lua o soluţie agreată de toate părţile.

gandul actualitate