Într-un cartier din Galaţi, hoţii au lovit zeci de scări de bloc, fără să intre în vreun apartament. ”Nu s-a auzit gălăgie, nu s-a auzit nimic şi sunt atâtea. Este foarte suspect”

Câteva zeci de apometre au fost furate, săptămâna aceasta, din subsolurile sau din galeriile pentru reţeaua de canalizare ale mai multor blocuri din municipiul Galaţi, iar în urma plângerilor locuitorilor Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX. 0

Apometrele au fost furate în special de la blocurile din cartierul gălăţean I.C.Frimu.

”S-au furat de la noi din cartier de la vreo 20-30 de scări de bloc toate apometrele din canalizare, atât cele generale, cât şi cele de la branşamentul invidual. Se bănuieşte că au intrat prin gurile de canalizare, apoi prin canalizare, a fost ceva organizat. Este ceva dubios pentru că dacă le luau ca să le ducă să scoată bani pe bronz, le luau pe toate, dar s-au luat doar cele de apă rece, nu şi de apă caldă. S-au furat vreo 80 de ceasuri. Nu s-a auzit gălăgie, nu s-a auzit nimic şi vă daţi sema, sunt atâtea scări de bloc. Este foarte suspect”, a declarat Alexandru Şerban, locatar într-unul dintre blocurile de unde au fost furate apometre.

El s-a plâns că acum locatarii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunare pentru înlocuirea apometrelor.

”Un apometru general la nivel de bloc costă aproximativ 1.700 de lei, iar cei care au branşamente individuale trebuie să dea câte 600 de lei pentru apometrul de la subsol. Ele se pot cumpăra doar de la Apă-Canal”, a mai spus bărbatul.

În urma sesizărilor primite de la gălăţeni, Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Bogdan Cojocaru, a declarat că, de la începutul săptămânii, s-a constatat că au fost furate 52 de apometre, poliţiştii căutându-i pe hoţi.

Reprezentanţii societăţii Apă-Canal nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestei ştiri pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la această situaţie.

Numeroşi gălăţeni îşi fac în această perioadă branşamente individuale pentru apă rece, astfel încât să nu ajungă în situaţia în care furnizarea apei către asociaţiile de propritari să fie oprită, aşa cum s-a întâmplat în cazul a 24 de asociaţii din oraş care au acumulat restanţe către societatea Apă-Canal. În municipiul Galaţi, furnizarea apei calde a fost sistată la începutul lunii aprilie, din cauza datoriilor care există în sistemul de termoficare.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul societăţii Apă-Canal, din totalul celor 727 de asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi 24 nu au apă. Valoarea totală a restanţelor asociaţiilor unde apa este oprită este de 8.820.993,25 lei, respectiv 48,85% din totalul soldului asociaţiilor de proprietari existent la sfârşitul lunii martie.

gandul actualitate