Mesajul lui Ioan Rus pentru directorul de la Autostrăzi căruia îi este „ruşine” că este şeful Companiei. PLUS. Unde s-au dus banii din acciza suplimentară

Ministrul Transporturilor a declarat că şeful CNADNR are două variante după ce a afirmat că îi este ruşine că este şeful acestei instituţii: fie iese din situaţia ruşinoasă, fie îşi găseşte alt loc de muncă. Rus susţine, de asemenea, că nu a fost o păcăleală că toţi banii din supraacciza de şapte eurocenţi se vor duce pentru construcţia de autostrăzi, deoarece banii au ajuns la CNADNR. Rus a prezentat în faţa Comisiei de transport din Camera Deputaţilor Masterplanul de transport. 0

Guvernanţii încep să aibă păreri diferite în ceea ce priveşte acciza suplimentară la carburanţi, introdusă la începutul anului 2013. Dacă premierul Ponta a afirmat că acesta nu a fost un proiect bun, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că nu a fost ”o păcăleală” pentru români, după ce acestora li s-au promis autostrăzi în schimbul introducerii acestei suprataxări.

”Nu, nu”, a răspuns Ioan Rus când a fost întrebat dacă supraacciza a fost o păcăleală pentru români.

”Acciza la carburant nu este niciun fel de păcăleală, banii se află în bugetul CNADNR. Din nefericire, nu sunt atât de mulţi pe cât am sperat. În bugetul CNADNR sunt bani de la bugetul statului”, a spus ministrul Transporturilor.

Rus a continuat. ”S-au dus toţi banii din supraacciză”.

”Da, s-au dus, toţi. Putem considera că s-au dus, bugetul CNADNR este mult mai mare decât cel din acciză”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Ioan Rus a avut un mesaj şi pentru şeful CNADNR, care recent a declarat că îi este ruşine că este şeful acestei instituţii după ce a văzut cum a fost modernizat un drum.

”Da, deci l-a cuprins ruşinea faţă de cum arată un drum judeţean are două variante: fie în situaţia asta ruşinoasă să se apuce să modernizeze şi să fie mult mai harnic, fie să îşi găsească un alt loc de muncă”, i-a trasmis Rus şefului CNADNR.

Întrebat dacă îi este ruşine că este ministrul Transporturilor, Rus a replicat: ”mie nu”.

gandul politica