ANAF a transmis 283 de sesizări penale în primele 4 luni. Aproape 9 din zece vizează marea evaziune

Direcţia Antifraudă din ANAF a transmis autorităţilor în primele patru luni 283 de sesizări penale pentru prejudicii de 1,51 miliarde de lei. 0

ANAF a anunţat că 87% din numărul cazurilor instrumentate şi finalizate cu sesizări penale vizează dosare de peste un milion de euro.

“În perioada ianuarie – aprilie 2015, principala direcţie de activitate a inspectorilor Antifraudă a vizat combaterea marii evaziuni, eforturile Direcţiei Antifraudă concretizându-se în 283 de sesizări penale pentru prejudicii identificate de 1,51 miliarde lei”, a transmis ANAF într-un comunicat.

Astfel, la parchetele teritoriale au fost transmise 205 sesizări, la DIICOT – 62 sesizări, la DNA – 11 sesizări, la Parchetul de pe lângă curtea de apel – 4 sesizări, iar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – 1 sesizare.

La nivel naţional, în primele 4 luni au fost verificaţi 8.721 de agenţi economici, iar cele 474 puncte de lucru suspendate pentru neemiterea bonului fiscal reprezintă 5,43% din totalul acţiunilor de verificare.

“Totodată, subliniem faptul că din 1,5 milioane contribuabili mici şi mijlocii cele 474 de suspendări reprezintă 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio formă un atac la buna funcţionare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi nici concentrarea eforturilor în zona micii evaziuni fiscale. Toate aceste cifre atestă, fără nicio urmă de îndoială, un singur fapt: acţiunile DGAF s-au concentrat şi se concentrează majoritar pe linia combaterii marii evaziuni fiscale”, potrivit comunicatului ANAF.

gandul financiar