Poveştile de succes ale românilor care l-au cucerit pe ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, scrie pe blogul său poveştile de succes ale unora dintre românii care trăiesc în Regatul Unit.

Paul Brummell, Mediafax Foto: Octav Ganea

0

Unul dintre aceştia este Adrian Pascu-Tulbure, un tânăr care scrie discursurile la Ministerul Finanţelor, iar altul este Emi Gal, considerat un copil-minune al domeniului online. Jurnalistul Luca Niculescu a stat de vorbă cu cei doi tineri, potrivit digi24.ro.

Adrian Pascu-Tulbure a mărturisit că la început “i-a fost extrem de greu” să scrie discursuri pentru şeful Finanţelor din Marea Britanie, pentru că “nu numai că trebuie să scrii ce vrea ministrul, trebuie să şi semeni cu ministrul”.

El şi-a amintit cum, în urmă cu cinci ani, la începutul carierei sale, a scris primul discurs pentru ministrul britanic de Finanţe.

“Era cred a treia zi. Şi mă pregăteam să scriu un discurs care avea să fie dat în două săptămâni. Deci aveam tot timpul din lume. Vine un telefon din Scoţia unde era ministrul la acel moment. Adriane, am nevoie de un discurs mâine. Despre medicina în nordul Scoţiei. Un subiect despre care nu ştiam absolut nimic. Dar, ce va face guvernul ăsta ca să fim siguri că medicina în nordul Scoţiei va supravieţui şi va fi din ce în ce mai bună. Şi nu ştiam deloc, nimic. În aceste momente totul se opreşte un pic şi te gândeşti foarte foarte clar, foarte foarte limpede. Şi mi-am comandat o cafea şi vreun litru de pepsi. Cam multă cafeină, da. Şi nu m-am oprit până nu era scris ceva cel puţin decent. După aceea m-am dus să mă plimb puţin prin parc, vreo 15 minute, ca să-mi limpezesc capul total, am recitit, am zis ok, să vedem cum merge, am trimis prin email la ministru şi totul a fost bine, dar a fost chiar cu inima-n gât. N-o să-l uit niciodată”, a povestit Adrian Pascu-Tulbure.

O altă poveste de succes este cea a lui Emi Gal, 30 de ani, care conduce Brainient, o afacere online care lucrează cu posturi de televiziune din toată lumea. Emi Gal şi-a înfiinţat prima companie la vârsta de 19 ani. A fost comparat de presa străină cu Mark Zuckerberg, dar tânărul recunoaşte că mai are de muncit până va atinge un asemenea nivel.

“Dar ce-am constatat e că dacă vrei să construieşti ceva care să fie folosit de multe companii şi mulţi oameni e foarte foarte greu. Îmi place, n-aş putea să mă plâng, însă cred că a fi antreprenor are părţi foarte bune, dar e şi foarte greu”, spune Emi Gal.
 

gandul financiar