Şoferul unui taxi, amendat cu 5.000 de lei: „Agentul nici nu a vrut să audă”

Un şofer din Botoşani, care conducea o maşină de taxi, a primit o amendă de 5.400 de lei, după ce a interpretat greşit un semn făcut de un poliţist care dirija circulaţia şi apoi a fost oprit pentru un control, scrie monitorulbt.ro. 0

Tânărul se deplasa duminică la volanul maşinii sale, în timpul Crosului verii organizat de Primărie, iar într-o intersecţie s-a înscris pe o bandă pentru a vira la stânga.

Şoferului i s-a părut că un agent de la Poliţia Rutieră i-a făcut semn să treacă, aşa că a înaintat. În acel moment, tânărul a fost blocat, reproşându-i-se că nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier şi a forţat trecerea.

Pentru că nu avea autorizaţia de taxi, buletinul, avizul medical şi psihologic asupra sa, taximetristul a fost amendat cu 5.000 de lei, plus încă 390 de lei pentru forţarea trecerii.

Şoferul a declarat că el nu este de profesie taximetrist, motiv pentru care nu trebuia să aibă acele acte asupra sa. ”Nu fac taximetrie, ci îmi ajut din când în când prietenul care mi-a împrumutat acum maşina, dar agentul nici nu a vrut să audă”, a declarat Andrei B (24 de ani) conform monitorulbt.ro.

Tânărul a declarat că a ales să plătească amenda pentru că vrea să se angajeze şi nu vrea să aibă permisul suspendat chiar acum.

gandul actualitate