Veşti proaste de la Ambasadă pentru românii care au primit viza de SUA

Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confruntă cu probleme tehnice la nivel global în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport, astfel că Secţia Consulară a Ambasadei SUA nu poate tipări vizele aprobate după 8 iunie.

DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO

0

“Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confruntă în prezent cu probleme tehnice la nivel global în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create şi vă asigurăm că se lucrează asiduu la restabilirea funcţionalitaţii întregului sistem”, se arată într-un anunţ postat, marţi, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Secţia Consulară precizează că, la momentul actual, nu poate tipări vize (de imigrare şi temporare) aprobate după data de 8 iunie 2015.

“Suplimentar, Ambasadele şi Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate după data de 9 iunie 2015”, se mai arată în anunţ.

“Persoanele care au interviuri programate în perioada 14-20 iunie 2015 trebuie să efectueze o reporgramare, dacă au completat formularul DS-160 după data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmând instrucţiunile de pe acest site. Solicitanţii de viză care au completat formularul DS-160 înainte de 9 iunie 2015 pot susţine interviul deja programat”, precizează Secţia Consulară a Ambasadei SUA.

gandul actualitate