România, condamnată la CEDO în cazul fostului deputat Mihail Boldea. Motivul: condiţiile proaste de detenţie

România a fost condamnată la CEDO pentru condiţiile din penitenciare în nu mai puţin de 20 de dosare, printre care şi cel al fostului deputat Mihail Boldea. Cuantumul total al despăgubirilor acordate este de aproape 170.000 de euro, fostul parlamentar revenindu-i 4.200 de euro daune morale.

Mediafax Foto/Liviu Adăscăliţei

0

România a fost condamnată la CEDO pentru condiţiile din penitenciare în nu mai puţin de 20 de dosare, printre care şi cel al fostului deputat Mihail Boldea. Cuantumul total al despăgubirilor acordate este de aproape 170.000 de euro, fostul parlamentar revenindu-i 4.200 de euro daune morale. Decizia a fost luată joi şi poate fi consultată aici.

Mihail Boldea a reclamat România la CEDO în 2012, pentru condiţiile proaste din Penitenciarul Galaţi şi arestul Poliţiei din Galaţi. Este vorba de suprapopularea celulei de detenţie în anumite perioade, accesul insuficient la mişcare în curte, toalete neseparate de restul celulei, lipsa ventilaţiei, a luminii naturale şi condiţiile precare de igienă.

Mihai Boldea a fost eliberat în noiembrie 2013 din Penitenciarul Galaţi, unde a fost pusă în executare măsura arestului preventiv, în martie 2012.

 Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

gandul actualitate