A rămas fără picioare la 25 de ani, dar acum reuşeşte să dea o lecţie de viaţă tuturor. ”Prima dată mi-a fost greu, credeam că nu mai pot face nimic”

Uneori, viaţa poate fi dură. Iar un vasluian a simţit-o pe pielea lui, la propriu. Diagnosticat cu o boală grea, Claudiu Sarca a rămas fără picioare încă de la 25 de ani. Chiar şi aşa, nu a renunţat să lupte, iar acum este un model pentru toată lumea. Munceşte în fiecare zi în gospodărie, cot la cot cu soţia sa, iar vecinii îl apreciază. 0

Un bărbat din Vaslui le dă o lecţie de viaţă tuturor. În vârstă de 48 de ani, Claudiu Sarca, rămas fără ambele picioare de aproape 25 de ani, continuă să muncească pentru familia sa, îngrijindu-şi gospodăria alături de soţie.

Mai mult, el îşi oferă ajutorul şi vecinilor, pe care i-a cucerit cu energia sa. 

Când avea 25 de ani, Claudiu, diagnosticat cu tromboflebită Burger, a rămas fără ambele picioare, după doctorii i le-au amputat. Deşi la început i-a fost foarte greu, acum vasluianul este mai activ şi mai harnic decât mulţi alţii.

”Prima dată mi-a fost greu, credeam că am piciorul, mă dădeam jos din el, mă sprijineam şi cădeam, am zis: cred că nu mai pot face nimic, dar am început, încet, încet. Putere îmi dă faptul că am nevoie de una de alta”, a spus Claudiu, potrivit Ştirile ProTV.

Cum toată ziua coseşte iarba sau munceşte în grădină, vecinii îl apreciază.

”Cred că sunt care au picioare au mâini şi nu fac, stau la crâşmă, el are prea multă energie”, a spus o vecină, despre el.

”Este un om foarte muncitor şi gospodar, pune tabla pe casă, hărăgeşte şi mi-a intrat în suflet acest om. L-am văzut fără ambele picioare, numai în mâini nu a lucrat”, a spus şi un alt consătean.

Mai mult, el şi soţia sa au un singur venit: pensia de invaliditate, care nu depăşeşte 700 de lei.

Claudiu Sarca nu este singurul exemplu de acest fel. Timişoreanul Costel Pîrnău, care a rămas fără o mână şi fără picioare încă de la 17 ani, în urma unui accident de tramvai, a reuşit să-şi întemeieze o familie şi să să muncească zi de zi, ca zidar. Ambiţios din fire, Costel Pîrnău s-a hotărât să-şi termine şi studiile, aşa că a promovat examenul de bacalaureat şi s-a înscris la facultate.

“Nici nu concep să fiu privit ca un om cu probleme, cu dizabilităţi. Nu am vrut niciodată să mă simt inutil pentru societate. Dimpotrivă, mă simt împlinit, am o soţie, doi copii – “auraşii” mei – pentru care am muncit şi muncesc”, a povestit el pentru gândul.

 

gandul actualitate