O elevă din judeţul Suceava a luat, după contestaţii, o notă mai mare cu 4,4 puncte. Greşeala care ar fi putut să o coste viitorul

O absolventă a claselor de gimnaziu de la Liceul Tehnologic “Nicolai Nanu” din oraşul sucevean Broşteni, notată cu 5,40 la proba de limba română a evaluării naţionale, a primit, după soluţionarea contestaţiei, nota 9,80. 0

Rezultatele iniţiale ale evaluării i-au adus elevei o notă excelentă la matematică – 9,65, dar nu şi la limba română, unde a fost “notată” cu 5,40, scrie monitorulsv.ro. Fata a depus contestaţie, iar de la 5,40, lucrarea la limba română a ajuns să fie notată cu 9,80, recorectarea aducându-i elevei 4,4 puncte în plus faţă de nota iniţială.

„Fata învaţă bine, este o elevă de nota 10. Până când s-au afişat rezultatele finale a plâns mult, a fost un şoc pentru ea. Cum e posibil aşa ceva, dacă lucrarea a fost de 10? Noi am avut curaj şi am depus contestaţie, dar ce se întâmpla dacă nu făceam?

Cine a greşit să răspundă. Fata a suferit prea mult, nu se poate aşa ceva”, a declarat indignat tatăl fetei.

Greşeala care ar fi putut să o coste întregul viitor

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava au transmis că au cunoştinţă de această situaţie, explicând că nota a fost transcrisă GREŞIT de pe lucrare în catalogul electronic.

“Eleva a avut pe teză nota de 9,40. Aceasta a fost greşit consemnată în aplicaţia electronică, unde a fost trecută nota 5,40. Ulterior, după rezolvarea contestaţiei, când s-a dorit transcrierea notelor finale, s-a observat greşeala din aplicaţie. Lucrarea a fost evaluată la un centru din Vatra Dornei, iar comisiei, preşedintelui şi informaticianului, i s-a solicitat notă explicativă”, a precizat insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava.

gandul actualitate