DRUMUL PENTRU UNIRE. Aproape 3.000 de persoane au pornit în marş spre Parlament. “Noi am venit să vă anunţăm UNIREA”

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova care au trecut Prutul, sâmbătă, pe podul feroviar de la Ungheni, refăcând simbolic “Podurile de Flori”, au ajuns duminică în piaţa Universităţii, unde au fost aşteptaţi de de 1.000 de persoane. Împreună au pornit în marş către Palatul Parlamentui, iar apoi vor merge la Cotroceni, unde vor fi primiţi de consilieri ai preşedintelui Klaus Iohannis. 0

O mie de tineri din Republica Moldova au ajuns, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei cu România de la Ungheni, după ce au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface “Marşul lui Ştefan cel Mare”. Ei au ajuns în Piaţa Universităţii în jur de ora 15:00, unde erau aşteptaţi de aproximativ 1000 de persoane, care poartă steaguri tricolore. La eveniment şi-au făcut apariţia şi reprezentanţi ai PMP, printre care şi liderul acestui partid, Eugen Tomac, dar şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu. Prezenţa acestora i-a iritat pe cei veniţi la marşul unirii care se va termina la Palatul Cotroceni.  

Traficul în zona palatului Cotroceni este blocat, jandarmii redirecţionându-i pe şoferi. O delegaţie a tinerilor din Republica Moldova a fost primită de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan. 

În faţa Teatrului Naţional a fost întins un imens steag tricolor, iar în jur flutură mai multe steaguri tricolore. 

O tânără prezentă la Marşul Unirii nu îşi poate stăpâni lacrimile. 

Mai multe organizaţii care sprijină Unirea au pus la dispoziţia ieşenilor care au dorit să participe la refacerea simbolică a “Podurilor de Flori” transport gratuit până la punctul de trecere a frontierei şi înapoi. Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judeţe ale ţării, precum Botoşani, Vaslui, Iaşi, dar şi Alba şi Harghita, care i-au întâmpinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori şi colaci.

Aceştia au scandat pentru Unire şi pentru desfiinţarea “hotarului de la Prut”, manifestările continuând până după-amiază cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scenă improvizată.

Tinerii care au trecut graniţa au plecat, duminică dimineaţă, spre Bucureşti, unde îşi propun să meargă, împreună cu românii care susţin cauza unirii României cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere preşedintelui României sporirea eforturilor pentru reîntregirea naţională.

Prima întâlnire din Bucureşti este programată pentru ora 14:00, în Piaţa Universităţii, însă organizatorii marşului îi îndeamnă pe români să îi aştepte pe basarabeni în toate gările din drumul spre Bucureşti. Trenul a plecat din Iaşi, duminică, la ora 6:00.

gandul actualitate