Ce fel de primar îşi doresc românii. SONDAJ INSCOP

Mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcţia de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP.

foto: Mediafax/Victor Ciupuligă

0

Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuşi să îi acorde votul unei personalităţi locale independente, care ar candida pentru funcţia de primar la alegerile locale de anul viitor (faţă de 53,1% în aprilie).

În acelaşi timp, 25,6% dintre respondenţi resping o asemenea ipoteză (faţă de 22,4% în aprilie). Procentul non-răspunsurilor este de 24,3% (faţă de 24,5% în aprilie), precizează autorii cercetării.

Sondajul citat de Agerpres a fost realizat de INSCOP Research în perioada 9 – 14 iulie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.075 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

gandul actualitate