Dragnea îl avertizează pe Ponta: Partidul candidează, nu Guvernul

De la preluarea puterii în PSD, Liviu Dragnea arată cu fiecare ocazie că deciziile importante se iau la partid şi nu la Guvern, în ultima intervenţie liderul pesedist afirmând: ”partidul candidează în alegeri, nu guvernul”.

MEDIAFAX FOTO: ANDREEA ALEXANDRU

0

Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că este normal ca ministrul de Finanţe să vină în faţa conducerii partidului să prezinte proiectul de rectificare bugetară, deoarece Guvernul este unul politic, iar în alegeri candidează partidul şi nu Guvernul. 

”Este un lucru firesc ca pentru măsuri importante pentru care guvernul politic vrea să le adopte să existe o discuţie în BPN, urmată de o şedinţă în Coaliţia politică care susţine acest guvern politic. S-a dovedit că acest demers este bun, toţi membrii BPN au fost informaţi, au primit răspunsuri. În alegeri merg partidele, partidele îşi asumă responsabilitatea, programul de guvernare şi-l asumă partidele, la următoarele alegeri tot partidele merg şi nu guvernul, aceste demersuri vor continua”, a fost mesajul transmis de Liviu Dragnea după şedinţa conducerii PSD.  

Mesajul lui Dragnea vine ca o contrapondere la acţiunile partidului din perioada mandatului lui Ponta în fruntea PSD, când deciziile importante se lua la Guvern, iar partidul nu făcea altceva decât să le aprobe, fără să existe însă o discuţie pe marginea lor. 

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi premierul Victor Ponta au fost prezenţi la şedinţa BPN a PSD pentru a prezenta conducerii partidului proiectul de rectificare bugetară, care va fi aprobat săptămâna aceasta în şedinţa de Guvern. 

 

 

gandul politica