Cea mai mare agenţie de publicitate din lume, implicată într-o tranzacţie de proporţii

Chime Communications, grupul de marketing britanic al cărui director este Lord Coe, fostul responsabil cu relaţii publice al lui Margaret Thatcher, va fi cumpărat de Providence Equity Partners şi cea mai mare agenţie de publicitate din lume, WPP, pentru suma de 350 milioane lire sterline. 0

Chime este o companie britanică înfiinţată de fostul “guru” de relaţii publice al fostului premier britanic Margaret Thatcher, Lord Bell, şi a primit o ofertă de 3,65 lire sterline pe acţiune (365 pence), plus un dividend interimar de 2,53p pe acţiune, a anunţat miercuri seară entitatea.

Oferta este cu 33% mai mare decât preţul de închidere a acţiunilor Chime (274,5p), informează Business Insider.

Cumpărătorii sunt grupul Providence din SUA şi gigantul din publicitate WPP. Cele două companii trebuie să facă o ofertă finală sau să se retragă până la data de 26 august.

Divizia de sport şi divertisment a Chime, unde Lord Coe este preşedinte executiv, a colaborat cu WPP în ultimii zece ani. WPP este condusă de mogulul media Sir Martin Sorrell (foto), cunoscut pentru fermitatea de care dă dovadă în afaceri.

În 2003, Chime a vândut 49% din agenţia sa de publicitate HHCL către WPP. În 2014, Chime a avut profituri de 30,1 milioane lire sterline, în creştere cu 6% faţă de anul anterior.

Cele mai mari cinci agenţii de publicitate din lume, în funcţie de veniturile globale estimative în 2014:

WPP Group, Londra 19,0 miliarde dolari

Omnicom Group, New York 15,3 miliarde dolari

Publicist Groupe, Paris 9,6 miliarde dolari

Interpublic Group, New York 7,5 miliarde dolari

Dentsu, Tokyo 6,0 miliarde dolari

gandul financiar