Ce au decis judecătorii în cazul şoferului care a fugit de la locul unui accident soldat cu un mort şi şase răniţi

Şoferul care a provocat accidentul din municipiul Constanţa, în urma căruia un bărbat a murit şi alte şase persoane au fost rănite, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

FOTO: cugetliber.ro

0

Iniţial, Bogdan Savin, bărbatul de 31 ani care a provocat accidentul rutier de vineri dimineaţa, de pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa, a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

El a fost prezentat, sâmbătă dimineaţă, în faţa unei instanţe a Judecătoriei Constanţa, magistraţii dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată.

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 05.00, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa, lângă cimitirul Palas, unde un microbuz plin cu pasageri preluaţi de la aeroport oprise pe prima bandă a drumului pentru ca aceştia să îşi poată lua bagajele din remorcă. La un moment dat, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, maşina izbind în plin grupul de pasageri.

Autoturismul a lovit apoi semiremorca microbuzului, unul dintre călători fiind prins între semiremorcă şi autoturisme.

În urma accidentului, bărbatul prins între semiremorcă şi autoturism, în vârstă de 56 de ani, a murit. De asemenea, doi dintre pasagerii care se aflau în spatele remorcii pentru descărcarea bagajelor au fost răniţi grav, unuia dintre ei fiindu-i amputat piciorul. Alte patru persoane au suferit răni mai uşoare. La locul accidentului au ajuns echipaje ale Ambulanţei şi echipaje de descarcerare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea”, care i-au transportat pe răniţi la Spitalul Judeţean Constanţa. Doi dintre bărbaţii răniţi uşor au refuzat internarea în spital, fiind trataţi în ambulatoriu.

Şoferul vinovat de producerea accidentului şi-a părăsit maşina acolo şi a fugit, fiind prins de poliţişti o oră mai târziu, la locuinţa sa. Bărbatul, de 31 de ani, din Constanţa, a fost testat pentru stabilirea alcoolemiei, rezultatul indicând 0,88 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

Victimele sunt navigatori care se întorseseră din Alaska.

gandul actualitate