Cum arată cărţile de colorat care îi scapă pe adulţi de stres

O scoţiancă a găsit soluţia pentru a-i scăpa pe adulţi de stres. Johanna Basford a creat cărţile de colorat pentru adulţi, cu ilustraţii dintre cele mai diverse. Până acum cărţile cu ilustraţiile ei s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare şi au fost traduse în 14 limbi, inclusiv în România.

Sursa foto: express.co.uk

0

 Johanna Basford este o tânără artistă din Scoţia care făcea ilustraţii în alb-negru. După ce mulţi oameni i-au spus că vor să-i coloreze ilustraţiile atunci când le văd, artista s-a gândit să facă nişte cărţi de colorat pentru adulţi. Aşa au apărut Grădina secretă şi Pădurea fermecată, două cărţi cu mare succes la publicul larg, apărute de curând şi în România, la Editura Litera. 

Fiecare desen cuprins în cele două cărţi este realizat manual, folosind doar stiloul cu cerneală. La scurt timp după apariţia cărţilor,  Johanna Basford a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Aşa că a făcut o galerie cu aceste fotografii pe site-ul ei www. johannabasford.com. 

Coloratul cărţilor ei a devenit un adevărat fenomen printre adulţi, care îl consideră o activitate captivantă, creativă şi care induce o stare de linişte şi combate stresul. 

gandul actualitate