Ponta, despre salariile “celorlalţi bugetari”: “Ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem”

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că şi “ceilalţi bugetari” au dreptate să ceară salarii mai mari, aşa cum vor primi angajaţii din sănătate şi educaţie, adăugând că mesajul este că “ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem”. 0

“Salariile pentru medici, domnule ministru, veniţi săptămâna viitoare cu ordonanţa pentru că aţi economisit bani la sănătate şi nu aveţi nevoie de alţi bani anul acesta, putem să le punem în aplicare de la 1 octombrie”, a spus Ponta.

Premierul a făcut un apel către “ceilalţi bugetari care au dreptate că vor salarii mai mari”.

“Vreau să fac un apel către toţi ceilalţi bugetari care au dreptate şi ei vor salarii mai mari, merită, să facem cum am făcut în ultimii patru ani şi ne înţelegem şi negociem şi discutăm şi când putem ne ţinem de cuvânt. Spre deosebire de alţii care le-au tăiat salairile, noi de fiecare dată le-am dat. De exemplu, la Educaţie cred că ne-am ţinut de cuvânt. (…) Cu absolut toată lumea, când ne-am înţeles şi am avut banii, ne-am ţinut de cuvânt. Altfel, dacă zice cineva că azi poate să mărească la toţi sau dacă zice PNL-ul că azi poate să le facă la medici 5.000 de euro, eu îi las azi pe PNL, dar ştiţi şi dumneavoastră că nu e adevărat. Ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem”, a spus Ponta la începutul şedinţei de Guvern. 

gandul financiar