Ce au aflat anchetatorii despre nevasta sirianului găsit mort în portbagajul maşinii sale

Nevasta sirianului găsit mort, la începutul lunii aprilie, în portbagajul maşinii sale a povestit procurorilor că, iniţial, s-a gândit să însceneze sinuciderea bărbatului, cu somnifere, însă pentru că acesta nu a murit, a fost nevoită să-l asfixieze, ajutată de amantul ei. 0

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, soţia sirianul Haj Saleh Moustafa, descoperit la data de 8 aprilie, în Capitală, în portbagajul unei maşini parcate vizavi de Secţie 9 Poliţie, plănuise, împreună cu amantul ei, să însceneze sinuciderea bărbatului.

Conform documentului citat, Maria Andreea Pătraşcu şi amantul ei Alfons Gabriel Arhire au plănuit crima cu aproximativ o săptămână înainte.

„Cu aproximativ o săptămână înaintea comiterii faptei, am avut o discuţie cu inculpata Pătraşcu Maria Andreea, în care aceasta s-a plâns că soţul său o teroriza cu ideea de a pleca în Marea Britanie, încercând să îi inducă ideea de a-i duce copilul acolo, iar după aceea mai văd ei ce fac. În acest context, în care Andreea se temea pentru viaţa ei şi de perspectiva pierderii copilului, am stabilit de comun acord să îl omorâm pe soţul său”, a declarat Arhire în faţa procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, acesta a recunoscut că au existat “diverse scenarii”, însă până la urmă au decis să-i dea lui Haj Saleh Moustafa somnifere.

Cei doi au pregătit din timp şi modul în care aveau să scape de cadavru, motiv pentru care au cumpărat de la un hipermarket din cartierul Pantelimon bride din plastic şi saci mari de gunoi pentru ambalarea sirianului. În plus, femeia a pregătiti şi o pereche de cătuşe din metal, pentru eventualitatea în care Haj Saleh Moustafa trebuia imobilizat.

Pentru că somniferele nu puteau fi cumpărate fără reţetă de la medic, Maria Andreaa Pătraşu a luat o cutie de Diazepam de la mama sa, după ce i-a povestit femeii că are probleme cu somnul.

În seara zilei de 13 aprilie, Maria Andreaa Pătraşu i-a pus soţului ei 12 pastile de Diazepam în ceai, după care s-a dus la culcare. “Inculpata a declarat că i-a lăsat victimei cana cu ceai men’ionată anterior, după care a mers la culcare. În jurul orei 2.00, inculpata a revenit în sufragerie, constatând că soţul său dormea profund şi sforăia”, se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, femeia a declarat era convinsă de faptul că cele 12 pastile de somnifer îi vor ucide soţul iar, după ce acesta “va fi găsit mort, totul va părea o sinucidere”, deoarece simţea că Haj Saleh Moustafa “avea probleme cu serviciul şi de ordin financiar”.

Pentru că acesta nu a murit, Maria Andreaa Pătraşu şi-a dus fiica de acasă după care şi-a sunat amantul.

“Imediat Gabriel a intrat în casă s-a dus în dormitor, l-a întors pe soţul meu pe burtă şi i-a pus cătuşele la mâini, cu mâinile la spate. Soţul meu nu a opus niciun fel de rezistenţă în acest moment. În acest timp eu am rămas în uşa dormitorului. Imediat Gabriel i-a apăsat faţa soţului meu în pernă, încercând să-l sufoce, stând cu genunchii pe spatele soţului meu. În acest moment eu am plecat din dormitor deoarece nu puteam să văd. În acest timp am auzit nişte zgomote şi icnete ca şi cum soţul meu se opunea”, a povestit în faţa procurorilor Maria Andreaa Pătraşu.

La rândul său, Alfons Gabriel Arhire a declarat că, după ce sirianul nu a mai respirat, “Andreea a venit cu propunerea să băgăm cadavrul în saci mari de plastic şi apoi într-un troler mare pe care îl avea în locuinţă. Andreea a mers în holul locuinţei şi a adus din debara un sul de aproximativ 50 cm cu saci din plastic de culoare neagră şi un tambur de aproximativ 50 cm lungime cu folie subţire, transparentă, pentru ambalat”.

Apoi, după ce cadavrul a fost înghesuit în troler urcat în portbagajul maşinii victimei, Arhire s-a urcat la volan şi a abandonat autoturismul pe Şoseaua Pantelimon. În declaraţia dată procurorilor, cei doi au menţionat şi faptul că, iniţial, şi-au propus să incendieze maşina cu cadavrul în ea, cu ajutorul unor scticle cu diluant, însă, în cele din urmă au renunţat.

Ei au procedat în mod similar şi cu actele şi telefoanele mobile ale bărbatului, pe care le-au aruncat la canal.

Maria Andreea Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost trimişi în judecată la data de 7 august, aceştia aflăndu-se în arestul Poliţiei Capitalei.

Soţia sirianului Haj Saleh era consilier la Inspecţia Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Andreea Maria Pătraşcu lucrea la Departamentul Relaţii Internaţionale, iar ca angajat nu a creat niciodată probleme.

Arhire, fost director al unei firme de consultanţă, specializat în securitate şi sănătate în muncă, este absolvent al Facultăţii de Drept şi al Seminarului Teologic Liceal Bucureşti.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost găsit în 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, înscrisă pe numele societăţii Perla Majestic, care era parcată pe Şoseaua Pantelimon, vizavi de Secţia 9 de Poliţie.

Poliţiştii au deschis portbagajul în care a fost găsit cadavrul său după ce au fost anunţaţi de nişte muncitori care lucrau în zonă şi care trebuiau să mute maşina că au simţit un miros puternic.

Bărbatul fusese dat dispărut, de amanta lui, în ianuarie, deşi nu se mai ştia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în Bucureşti, într-un bloc situat într-un complex rezidenţial, însă avea reşedinţa în localitatea constănţeană Năvodari, el deţinând două societăţi comerciale.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului.

Absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, el locuia în România de aproximativ 20 de ani, era căsătorit şi avea un copil de nouă ani.

gandul actualitate