”Sindromul Dorel” loveşte în Vaslui: cum au reuşit să dărâme, din greşeală, o parte dintr-o şcoală nouă

O şcoală nou construită într-o localitate din judeţul Vaslui, pentru care s-au cheltuit peste 400.000 de lei, a fost avariată de muncitorii care demolau vechea unitate de învăţământ şi care au distrus un perete, o parte din acoperiş şi mai multe geamuri, autorităţile fiind nevoite acum să le refacă. 0

Elevii şcolii din localitatea Tăcuta ar putea rata începutul de an şcolar în noua unitate de învăţământ, după ce clădirea în care ar trebui să se desfăşoare cursurile a fost avariată serios în timpul demolării vechii şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, muncitorii firmei de construcţii angajate de Primărie pentru dărâmarea fostei unităţi de învăţământ nu au ţinut cont de faptul că noua şcoală este situată în apropiere şi au demolat-o pe cea veche peste construcţia ridicată recent.

În consecinţă, s-au distrus un perete al noii şcoli şi o parte din acoperiş, în timp ce mai multe geamuri au fost sparte.

“Nu este normal ceea ce s-a întâmplat. Cei care au dărâmat vechea şcoală trebuiau să-şi fi luat toate măsurile de siguranţă să nu se ajungă la această situaţie hilară. Din ceea ce ni s-a comunicat, au fost afectate acoperişul, un perete, precum şi mai multe ferestre ale noii clădiri. Acum sunt la Bucureşti, însă când voi reveni la Inspectorat voi lua legătura cu domnul primar pentru ca, până la începerea noului an şcolar, să se refacă structura distrusă pentru ca elevii din localitate să nu aibă de suferit”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit acesteia, cheltuielile cu refacerea porţiunii de clădire distrusă vor fi suportate de firma care se ocupă de demolarea vechii şcoli.

Noua clădire a şcolii din localitate a costat peste 400.000 de lei.

gandul actualitate