Dragnea le face programul miniştrilor lui Ponta: „Încă nu au spart televizoarele”

După ce l-a pus la colţ săptămâna trecută pe şeful de la Finanţe şi i-a ameninţat cu evaluarea partidului pe miniştrii lui Victor Ponta, şeful interimar al PSD a mai amânat evaluarea promisă pentru această săptămână, dar le-a dat astăzi indicaţii clare: vin mai întâi la partid să prezinte măsurile guvernamentale, iar apoi merg la televiziuni să le comunice.

Mediafax Foto/Octav Ganea

0

Liderii PSD nu au mai făcut luni o evaluare a miniştrilor, aşa cum se anunţase anterior, pentru că membrii Guvernului “încep să comunice mult mai bine”, a declarat liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, precizând că i-a îndemnat să apară mult mai des la televizor şi în conferinţe de presă.

“N-am mai discutat, pentru că încet-încet încep să comunice şi o să înceapă să comunice mult mai bine. Este important atât pentru ei, cât şi pentru Guvern în ansamblu, şi pentru premier, şi pentru noi, ca partid”, a declarat Dragnea, după şedinţa BPN al PSD.

Întrebat dacă a observat deja aceste schimbări într-un timp atât de scurt, liderul PSD a spus că miniştrii “încă n-au spart televizoarele”, dar i-a îndemnat să apară mult mai des în emisiuni şi în conferinţe de presă, pentru a-şi prezenta măsurile bune pe care le iau în ministerele lor.

Dragnea a reiterat faptul că în PSD nu se mai poate accepta ca liderii partidului să afle din presă despre măsurile luate în Guvern, fără ca PSD să aibă pregătită o reacţie sau chiar amendamente.

“Una este să aflu de la televizor acum despre o măsură guvernamentală şi să şi încercăm să aflăm despre ce este vorba şi să încercăm să şi susţinem public, (…) alta este ca înainte de a adopta măsura respectivă să informeze partidul şi eventual şi partidul să-şi spună un punct de vedere”, a declarat Dragnea.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara, duminică, înaintea şedinţei senatorilor PSD, că liderii partidului vor face luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, o evaluare a comunicării din cadrul PSD, dar şi a comunicării dintre miniştri şi conducerea partidului.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, după şedinţa senatorilor social-democraţi, că aceste evaluări şi informări nu au ca scop o remaniere şi nu se preconizează în acest moment nicio schimbare în Guvern.

El a menţionat însă că în PSD va fi “o mică schimbare” în modul în care miniştrii comunică în cadrul partidului şi în public, fiind nevoie de informări periodice din partea membrilor Cabinetului, iar premierul ar fi de acord cu această măsură.

“Faptul că noi la BPN am cerut şi vom cere unor miniştri să prezinte unele informări este un lucru corect şi aşa se va întâmpla de aici înainte, pentru că, pentru a avea susţinere politică, pentru a avea susţinere în comunicare de la toţi membrii PSD în acţiunile guvernamentale, miniştrii trebuie să informeze partidul. Noi nu putem susţine public nişte iniţiative de care aflăm de la televizor”, a adăugat Dragnea.

gandul politica