Imagini din satelit confirmă distrugerea de către gruparea Stat Isalmic a celui mai important MONUMENT din Palmira

Imagini făcute din satelit, publicate de ONU, confirmă faptul că gruparea teroristă Stat Islamic a distrus mare parte din Templul lui Bel din oraşul antic Palmira. Monumentul este considerat unul dintre cele mai importante situri antice şi cel mai important din oraşul sirian. 0

„Putem confirma distrugerea clădirii principale a Templului lui Bel, precum şi o line de coloane din apropierea sa”, a transmis ONU. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie care are o reţea de activişti în Siria, a afirmat la rândul său că templul a fost avariat.

Imagini din satelit înainte şi după distrugerea Templului

Agenţia culturală a ONU, UNESCO, care a inclus Palmira în patrimoniul mondial, a calificat distrugerea Templului drept crimă de război.

Corpul principal al templului înainte de a fi distrus

Militanţi SI l-au decapitat în urmă cu o săptămână pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani care a fost timp de peste 50 de ani directorul serviciului pentru Antichităţi din Palmira, după ce l-au ţinut încarcerat şi l-au interogat timp de peste o lună de zile.

Templul lui Bel a fost construit în urmă cu 2.000 de ani în timpul Imperiului Roman.
 

gandul monden