Traian Băsescu, declaraţii tranşante în privinţa imigranţilor. Când eşti şef de stat, în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră”

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că România ar face o mare greşeală dacă ar ceda şi ar accepta pe teritoriul său refugiaţi, ”oameni despre care nu ştie nimic”, susţinând că ”atunci când eşti şef de stat în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră”. 0

”Nu sunt un om fără suflet, îi văd şi eu cât de chinuiţi sunt, dar când eşti şef de stat în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră. Noi trebuie să ne menţinem propria noastră procedură. Noi nu avem de ce să primim artificial 1.700 sau 7.800 de cetăţeni despre care habar n-avem care este felul lor de a fi. Intrăm în zona unei chestiuni majore de securitate pentru Uniunea Europeană şi avem obligaţia să distrugem capacităţile de transport peste mare înainte ca ele să plece de la cheu, când nu au oameni pe ele”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va discuta în CSAT referitor la numărul de refugiaţi pe care îl poate primi România, adăugând că la graniţă s-au luat “măsurile necesare”.

Întrebat dacă a fost stabilită o cotă de refugiaţi pe care România îi poate primi, Ponta a spus că acest lucru se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

“O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat”, a declarat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ponta a mai spus însă că nu s-a stabilit o dată pentru venirea în România a primului val de refugiaţi.

“Dacă o să avem CSAT şi ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne documentele şi le aprobăm, atunci vom comunica. Vreau doar încă o dată să spun că suntem pregătiţi”, a mai spus premierul.

 

gandul actualitate