Cum ar fi pregătit Traian Băsescu momentul Consiliului European din iunie în privinţa imigranţilor

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, miercuri, că decidenţii politici de la Bucureşti nu au pregătit ”momentul” Consiliului European din iunie în care a fost abordată situaţia imigranţilor. 0

“Pe mine de multe ori m-a scos din încurcătură ambasadorul de acolo (de la Bruxelles, Mihnea Motoc — n.r.). Or, ambasadorul Motoc nu mai este la Bruxelles. Avem ambasador nou, avem preşedinte nou şi prim-ministru incompetent. Deci avem trei belele pe cap. Nu mai vorbim de ministrul de Externe, care este foarte bun jurist, însă e clar că nu au pregătit momentul Consiliului European din iunie”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie la postul B1 Tv.

El a mai susţinut că, dacă ar fi în locul guvernanţilor, s-ar adresa Curţii Europene de Justiţie în chestiunea relocării imigranţilor în România.

“Ce s-a întâmplat încalcă tratatul şi obligaţiile statelor membre, dar şi obligaţiile noastre prin tratatul de aderare. Este încălcat şi tratatul consolidat al UE, şi tratatul nostru de aderare. Este încălcată şi Constituţia, la art.3, alin.4, care interzice relocări de populaţii pe teritoriul României. Toată lumea vorbeşte de ‘relocări’, în Constituţie scrie ‘strămutare’. E echivalent. (…) Argumentul este că nu am nicio vină, pentru că nu sunt stat membru Schengen, au fost penetrate frontierele Schengen, nu ale României, şi argumentul suprem este în Constituţia noastră. Aş face această acţiune, pentru că vor veni mulţi alţii, asta e problema”, a afirmat fostul şef al statului.

gandul actualitate