Dragnea, despre candidatura lui Negoiţă la şefia PSD: A fost ceva neaşteptat pentru tot partidul

Preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu se aştepta ca Robert Negoiţă să-şi anunţe candidatura la şefia partidului şi a admis că “libertatea de exprimare şi dreptul de a candida în PSD nu pot fi înfrânte”. 0

 ”Din acest motiv nici nu comentez candidatura lui Robert Negoiţă, este o candidatură anunţată, încă nu a depus-o, deocamdată nu a venit nimeni cu niciun dosar la comisie, a fost decizia lui, poate şi alţii mai vor să candideze, în rest, de ce a făcut-o, sincer chiar nu vreau să mă pierd în tot felul de ipoteze, e bine să spună el. Nu mă aşteptam la acest anunţ, dar eu nu sunt un om care să rămân blocat în astfel de situaţii. A fost ceva neaşteptat pentru tot partidul”, a precizat Dragnea, la Adevărul Live.

Întrebat dacă i-a promis funcţia de preşedinte executiv lui Robert Negoiţă în schimbul susţinerii organizaţiilor PSD din Bucureşti în momentul în care a fost ales preşedinte interimar, Dragnea a afirmat că nu vrea să câştige nicio competiţie cu datorii.

“Nu, dintr-un motiv foarte simplu: şi înainte de Comitetul Executiv, în care am cerut votul de încredere pentru preşedinte interimar şi, mai mult decât atunci, acum, nu am avut şi nu am de gând să intru într-o competiţie şi să câştig o funcţie cu datorii. Cel mai rău lucru e ca un preşedinte la PSD să facă tot felul de înţelegeri, să facă tot felul de promisiuni, care, după ce ajunge preşedinte, îl condiţionează şi nu mai are nicio şansă în final să ducă la capăt ideile bune pe care le-a început. Asemenea lucruri nu le-am făcut şi nu le fac. Eu, dacă voi candida şi voi fi ales, vreau să fiu ales exact pentru lucrurile pe care le afirm eu, pentru proiectul care îl propun partidului, cu unele prevederi care s-ar putea să doară, cu unele prevederi care s-ar putea să deranjeze, cu unele prevederi care necesită foarte multă muncă, să fie un proiect politic care să ajute partidul să capete o cultură a integrităţii şi a cinstei”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea a explicat şi procedura de organizare pe 11 octombrie a scrutinului pentru desemnarea preşedintelui PSD.

“În cadrul regulamentului s-a stabilit că procesul de votare începe la ora 8,00 şi nu poate depăşi ora 20,00. (…) Am constituit o comisie electorală centrală la nivelul partidului, condusă de Florin Iordache, la nivelul fiecărei organizaţii judeţene încep să se constituie comisii electorale judeţene, iar la nivelul fiecărei organizaţii locale va fi o mică comisie electorală locală, formată din trei membri la nivel local. Ei primesc buletinele de vot, organizează cabinele de vot, urna, cu lista de membri de partid care vin cu actul de identitate, semnează, iau buletinul de vot şi votează. Nu se acceptă să se organizeze secţii de vot în cârciumi, magazine sau şcoli. Vor fi organizate în sediile de partid, acolo unde acestea există, în sediile primăriilor unde vom fi lăsaţi, în cămine culturale dacă se poate şi, dacă nu, la locuinţa şefului de partid de acolo sau într-un spaţiu care este propice pentru aşa ceva”, a afirmat Dragnea.

gandul politica