Ce răspuns a oferit CNA, după ce Patriarhia a cerut prelungirea licenţei pentru o staţie Radio Trinitas

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să prelungească licenţa audiovizuală a staţiei din Sibiu a Radio Trinitas, fapt care presupune că acesta va putea emite în următorii nouă ani. 0

CNA a analizat, joi, o solicitare a Patriarhiei Române de prelungire cu nouă ani a licenţei Radio Trinitas din Sibiu, care ar fi urmat să expire pe 9 octombrie.

Staţia din Sibiu face parte din reţeaua naţională a Radio Trinitas. Totodată, programul difuzat este acelaşi la toate staţiile din reţea.

“Radio Trinitas este un radio religios, dar care are o bogată componentă culturală şi socială”, a declarat Teodor Gradinaciuc, directorul de programe al Radio Trinitas, în şedinţa CNA de joi.

El a precizat că Radio Trinitas difuzează programe 24 de ore pe zi. “Într-o zi avem 18 emisiuni, 15 rubrici şi sunt 25-26 de voci care intră pe post”, a mai spus Teodor Gradinaciuc.

În legătură cu frecvenţa de la Sibiu, Teodor Gradinaciuc a explicat că, pentru promovarea pe care a făcut-o Festivalului Internaţional de Teatru din 2014, Radio Trinitas a fost premiat de organizatorii evenimentului. “Am primit o diplomă din partea lor, care atestă preocupările noastre în domeniul culturii”, a afirmat Gradinaciuc.

CNA a decis să prelungească licenţa Radio Trinitas din Sibiu cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu).

Conform site-ului propriu, Radio Trinitas a fost înfiinţat în anul 1996, la Iaşi, la iniţiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas face parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Studioul de la Bucureşti al Radio Trinitas a fost inaugurat pe 27 octombrie 2007, odată cu lansarea Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Postul transmite, în direct, liturghia şi vecernia, emisiuni religioase, culturale, ştiinţifice, muzicale, sociale şi informative. Emisiunile se realizează în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

În prezent, Radio Trinitas emite pe 51 de frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă prin satelit pentru Europa.

gandul actualitate